Събираме Вашите въпроси и се стремим да бъдем полезни с отговорите. Публикуваме ги тук, за да бъдем възможно най-чисти и ясни във взаимоотношенията си! Ще Ви бъдем благодарни да сподените възникналите Ви въпроси във връзка с детската йога. 

Ненужният въпрос освобождава от отговор:)

 

1. Защо им е на децата да практикуват йога?

Йога е здравословен начин за постигане на баланс в забързаното ежедневие на съвременните деца. Това е идеалната възможност за децата да се отпуснат и да извършат съвсем естествено физическа активност. В същото време йога проправя пътя към здравословен и пълноценен живот. Овен всичко йога е несъстезателна форма на упражнения, подходящи за деца от всички възрасти и размери и с различна степен на атлетически способности.

2. Какви са ползите от практикуването на детска йога?

 

Йога за деца развива дисциплината, повишава фокуса и концентрацията, изгражда баланс и гъвкавост, тонизира жлезите с вътрешна секреция и органите, носи спокойствие и облекчава стреса. Тя също допринася за засилване на фината и грубата моторика при децата, подобрява тяхната зрително-моторна координация и слуховата преработка, повишава паметта и осъзнаването на тялото, развива самоконтрол.

3. Как да вдъхновим детето да започне да се занимава с йога?

 

 

Ключът към насърчаване на децата да практикуват йога е като го правим забавно. Целта е да се направи йога приятна за децата, така че те могат да останат ангажирани с практиките, за да усвоят асани, техники за релаксация, концентрация, да бъдат осъзнати. Ключово е да се поддържа интереса на децата върху това, което правят. Запазването на добър тон и поднасянето на материята във вид на игри поддържа вниманието на децата, докато в същото време изпълнява своята образователна цел на йога за деца.

Сподели и с другите!
Share On Facebook
Share On Google Plus