СЮЗАН АБУШЕВА, инструктор йога за деца в Йога студио 108

Йога е част от мен от 2009 г., когато за първи път посетих клас по йога при Светлана Благоева в Йога студио 108. От тогава съм неизменно със студиото. Йога ме прави физически по-здрава, по-щастлива и одухотворена. Тялото ми е благодарно за добрата грижа и е здраво, умът ми е по-кротък и се намесва точно когато трябва, интуицията говори и аз все повече я чувам, винаги имам идеи в главата си и някак си намирам  креативния начин да решавам задачките на живота си.

На 33 станах майка.  От тогава се появи в мен интересът към Йога за деца. Завърших курс по Монтесори възпитание на деца, защото в хода на контакта ми с децата осъзнах, че имат нужда от друг подход, различен от този в съвременните детски градини и училища.

С йога практиките целим да се свържем със самите себе си и заобикалящия ни свят по правилния начин, основавайки се на баланса и хармонията, любовта и доверието. Така децата, които практикуват йога израстват като цялостни, хармонични личности още от самото начало на своя живот. Йога помага на децата да развият правилна самооценка, увереност в себе си и силите си, повишава творческия потенциал и подобрява въображението.

Йога студио 108 е моята възможност да вдъхновя децата да се движат, да релаксират, да намерят и се свържат със своята истинска същност. Така те ще бъдат по-здрави, по-умни, по-креативни, най-вече себе си.

Официално квалифицирана съм от международната организация R.Y.E. (Изследване на йога в образованието) да използвам техниките им при работа с деца.

Сертифициран преподавател по Добродетели към Фондация Родители Учители Деца.

 

СВЕТЛАНА БЛАГОЕВА, йога учител, създател на Йога студио 108

Практикувам Сатянанда Йога от 1998 год., преподавам Сатянанда йога от 2004 год. Имам диплома за йога учител по системата на Бихарската школа – Сатянанда йога. Но смятам че не дипломата е това, което ни удостоверява, а вдъхновението, таланта и призванието. Искрено се надявам тези 3 неща да бъдат винаги с мен.

На 1.09. 2006 създадох Йога студио 108 – място, където изцяло да се посветя на разпространението на йога и да споделям с хората тази красива и необятна вселенска наука.

Сатянанда йога е прекрасен стил, съчетаващ в себе си всички видове йога, като основната тема е хармония между сърцето, ръцете и главата – емоциите, действията и мислите. Йога е нашата същност и състояние. Йога не е нещо отвън, йога наричаме нашата вътрешна сила, която се изявява и живее в света.

Сподели и с другите!
Share On Facebook
Share On Google Plus